Wetenschappelijke tijdschriften over DierMens Studies


Animal Law Review

Dit wetenschappelijke tijdschrift is al sinds 1994 geheel gewijd aan de discussie over dierenrechten. 

 

Animal Sentience

“Animal Sentience” is het eerste academische tijdschrift dat focust op de capaciteit van niet-menselijke dieren om gevoelens te ervaren. Ze publiceren empirische bevindingen en adresseren de praktische, methodologische, wettelijke, ethische, sociologische, theoretische en filosofische implicaties. Het is een open-acces en peer-reviewed tijdschrift. 

 

Animal Studies Journal

Het “Animal Studies Journal” publiceert internationaal cross-disciplinary onderzoek over Mens-Dier Studies. Het is een peer-reviewed en open-access academisch tijdschrift dat twee keer per jaar wordt gepubliceerd. 

 

Animals: An Online Journal

“Animals” is een internationaal academisch tijdschrift volledig gewijd aan dieren, inclusief zoologie en dierwetenschappen. Dit peer-reviewed, open access tijdschrift wordt maandelijks gepubliceerd.

 

Antennae

Dit “Journal of nature in visual culture” geeft al aan dat dit een online-journaal is, gestart in 2006, ter uitwisseling van ideeën tussen mensen uit de academische (Mens-Dier Studies) wereld en uit de kunst en cultuur. 

 

Anthrozoos

Dit tijdschrift houdt zich ook bezig met de relatie tussen dieren en mensen, maar hier gaat het niet zozeer over de culturele betekenis van dieren (vandaar dat geesteswetenschappers zich hier niet of nauwelijks laten zien), maar meer over de praktische relatie tussen mensen en dieren (vandaar dat vooral sociale wetenschappers, diergeneeskundigen en biologen hier met elkaar in dialoog gaan). 

 

Between the Species

“Between the Species” is een peer-reviewed online tijdschrift gewijd aan filosofisch onderzoek naar de relatie tussen mensen en andere dieren. Dit is een open access academisch tijdschrift. 

 

Humanimalia

Een uitsluitend online, peer-reviewed academisch tijdschrift dat geheel is gewijd aan de relatie tussen mens en dier, en dat verschijnt sinds 2009.

 

Human-Animal Interaction Bulletin

“Human-Animal Interaction Bulletin” (HAIB) is een online, open-access, peer-reviewed tijdschrift gewijd aan de verspreiding van onderzoek in het veld van interactie tussen niet-menselijke en menselijke dieren. 

 

Journal for Critical Animal Studies

Het “Journal for Critical Animal Studies” (JCAS) is een academisch, activistisch, online tijdschrift. Het open access, peer-reviewed tijdschrift wil bewustzijn creëren over de geschiedenis van de dierenrechtenbeweging.

 

Journal of Animal Ethics

Het “Journal of Animal Ethics” is een multidisciplinair en internationaal tijdschrift waarin wordt geschreven over de theoretische en toegepaste wetenschappen over dierenethiek, van belang voor academici uit de geesteswetenschappen, maar ook voor professionals die werken in het werkveld van dierenbescherming.

 

Journal of Animal Law

Het “Journal of Animal Law” onderzoekt de rechten en publiek beleid over dieren op alle levels van de overheid: lokaal, staat, nationaal en internationaal. Het is een peer-reviewed online academische tijdschrift. 

 

Journal of Applied Animal Welfare Science

Dit tijdschrift (JAAWS) is een vooraanstaand peer-reviewed tijdschrift over de wetenschap over dierenwelzijn voor dierenartsen, wetenschappers en openbare beleidsmakers. Het publiceert artikelen over praktijken die de welzijn van dieren verbeteren in het wild, in dierentuinen, in onderzoekslabs, in de veehouderij, en bij mensen thuis. 

 

People and Animals: The International Journal of Research and Practice

“People and Animals: The International Journal of Research and Practice” (PAIJ) is het officiële, peer-reviewed, open-access tijdschrift van de International Association of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO). Dit tijdschrift publiceert artikelen gerelateerd aan onderzoek over animal-assisted interventions (AAI) en human-animal interactions (HAI) waarbij het welzijn van mensen en dieren centraal staat.

 

Politics and Animals

Dit peer-reviewed, open access academische tijdschrift onderzoekt de relatie tussen mens en dier vanuit de politicologie. Het publiceert internationaal, interdisciplinair onderzoek over de consequenties en mogelijkheden die mens-dier relaties hebben voor de politiek.

 

Relations: Beyond Anthropocentrism 

“Relations: Beyond Anthropocentrism” is een peer-refereed tijdschrift over trans-antropocentrische ethiek. Het voornaamste doel van het tijdschrift is een professioneel interdisciplinair forum te creëren in Europa waar de morele en wetenschappelijke problemen worden besproken met betrekking tot het antropocentrische paradigma in alle academische disciplines. 

 

 

Society & Animals Journal

Dit tijdschrift is gewijd aan de relatie tussen menselijke en niet-menselijke dieren vanuit verschillende perspectieven, psychologie, sociologie, antropologie, politicologie, filosofie, geschiedenis, literatuurwetenschappen, en kunstgeschiedenis. Dit is een peer-reviewed online tijdschrift.

 

Sloth: A Journal of Emerging Voices in Human-Animal Studies

Het Animals & Society Institute heeft dit tijdschrift gecreëerd voor studenten om hun papers, boek en film reviews, en ander academisch werk te publiceren.

 

Trace: Finnish Journal for Human-Animal Studies.

“Trace: Journal for Human-Animal Studies” is een Fins online academisch tijdschrift dat een forum biedt voor onderzoek en discussie over mens-dier relaties vanuit een sociaal en cultureel perspectief. Dis is een open-access en peer-reviewed tijdschrift.