Websites


Deze lijst bestaat uit een selectie van links naar algemene en academische websites. Veelal Engels- maar ook Nederlandstalig, voor wie zich verder wilt verdiepen in bepaalde aspecten van DierMens Studies. 

 

www.animalsandsociety.org

Dit is het internationale netwerk voor Human-Animal Studies. Op deze website staat veel informatie over het internationale onderwijsaanbod, nieuwsbrieven, evenementen en overige informatie. 

 

www.h-net.org/~animal/

Deze internationale discussielijst inclusief logs vormt een belangrijke verzamelplaats van en voor personen, informatie en links die te maken hebben met Mens-Dier Studies. Met informatie over (de geschiedenis van) de diverse (interdisciplinaire) substromingen binnen Mens-Dier Studies, links naar boeken en tijdschriften, congressen en modules aan universiteiten wereldwijd. 

 

www.criticalanimalstudies.org

Homepage van het eerste wetenschappelijke instituut geheel gewijd aan Mens-Dier Studies, met vooral een accent op dierenrechten. Het instituut is tevens uitgever van het “Journal for Critical Animal Studies”, waarvan het archief online beschikbaar is. En je kunt je abonneren op de nieuwsbrief en de discussielijst. 

 

www.bbc.co.uk/nature/

Homepage van de natural history afdeling van de BBC die (niet geheel ten onrechte) wereldwijd nog altijd de beste reputatie heeft als het gaat om de productie van documentaires over dieren en natuur. 

 

www.animalstoday.nl

Minder academisch en meer geëngageerde Nederlandse website met (soms ook eigen) nieuws en eigenzinnige opinies over dieren, natuur en milieu. 

 

https://fasos-research.nl/hari/

Dit platform brengt onderzoekers, docenten en studenten samen in het domein van antrozoölogie en andere onderzoeksvelden die relateren tot onze relatie en interactie met dieren.