Global Extraction Filmfestival Program 3: Animal Human Studies

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 13:06

Samengesteld door Maarten Reesink en Emiel Martens

Dit jaar doet het Centrum DierMens Studies mee met het Global Extraction Film Festival 2021 met een eigen programma: "Animal-Human Studies". 

Het Animal-Human Program omvat meer dan 10 speelfilms en urgente korte films over de relatie tussen mens en dier en de impact van de winningsindustrieën op dieren. Mensen zijn dieren die de planeet domineren en beslissen welke andere dieren waarde hebben, ons voedsel zijn, onze vrienden, onze vijanden, plagen, kunnen worden opgeofferd of uitgestorven. Artifishal: The Fight to Save Wild Salmon, een van de films van het programma, toont bijvoorbeeld de verwoestende impact van dammen en gekweekte zalm op wilde zalmpopulaties.
Het Animal-Human Program brengt films samen die al voor het publiek beschikbaar zijn, maar er zijn ook twee grote films, Atlantic en Racing Extinction, die exclusief te zien zullen zijn op het festival, wat betekent dat deze films alleen (gratis) beschikbaar zullen zijn tijdens het festival van 9 tot 12 september a.s.

Het festival zal online plaatsvinden. Het Animal Human Studies programma vind je hier: https://www.caribbeancreativity.nl/events/geff2021-animal-human-studies/ 
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.