Oproepen uit het netwerk


Oproep: Jurist of master student rechten rechtspositie dieren

Caring Vets is de Nederlandse vereniging van dierenartsen die zich inzet voor beter dierenwelzijn. www.caringvets.nl Een van onze initiatieven is de Ombudsmens voor dieren. Wij willen de institutionele positie van dieren in onze democratische rechtststaat verbeteren. Een van de middelen daartoe is een speciale Ombudsmens voor dieren aan te stellen bij de Nationale Ombudsman. Wij hopen via dit netwerk in contact te komen met een jurist of master student rechten die mee wil werken aan de (beoogde) officiële rechtspositie voor dieren

Stuur een bericht naar: ombudsmensvoordieren@caringvets.nl 


Oproep: Vacature Student-bestuurslid Vereniging voor Dierenrecht

De Vereniging voor Dierenrecht zoekt een student-bestuurslid. Dit bestuurslid dient rechtsgeleerdheid te studeren of de studie minder dan een jaar geleden te hebben afgerond. Lees meer over de vacature op de website van de Vereniging voor Dierenrecht.


Oproep: Non-human Centered Designers zoeken ontwerp case

Al drie jaar doceren wij op meerdere design scholen in Europa het vak Non-Human Centered Design. Hier vragen wij van onder andere studenten om design toe te passen op het welzijns vraagstukken van dieren en/of planten. Daarvoor kunnen we altijd goede cases gebruiken. Weet jij heel veel af van een situatie van een dier of plant waar een ontwerper over zou moeten buigen of heb je een andere tip? Stuur ons een bericht op: info@nonhumandesign.com Wil je nog even zien wat we tot nu toe gedaan hebben? Kijk op nonhumandesign.com


Oproep: documentairemaker zoekt biologen over spiegeltest

Mijn naam is Sebastian Mulder en ik werk als Documentaire Regisseur voor diverse omroepen. Ik wil een intieme en poëtische korte documentaire maken waarin dierenzichzelf (voor het eerst) in een spiegel aanschouwen. Voor een documentaire ben ik specifiek op zoek biologen, dierenverzorgers, filosofen en/of andere geïnteresseerde die een samenwerking aan zou willen gaan. Ik ben erg benieuwd hoe er vanuit verschillende expertises gekeken wordt naar dierlijk gedrag voor spiegels en het interpreteren van dit gedrag, met alle gevaren (antropomorfisme) van dien. Niet louter voor deelname aan de documentaire maar ook om beter te leren wat zelfbewustzijn precies is, en hoe dit bij mens en dier verschilt en overeenkomt.  

Neem bij interesse contact op met Sebastian Mulder: sebastianlevimulder@gmail.com, 06-18412819


Ook een oproep plaatsen?

Zoek je een stage of juist een stagiair? Wil je een interessante vacature delen? Zoek je een begeleider of iemand die jij kunt begeleiden? Of heb je een andere oproep voor het netwerk? Vul het onderstaande formulier in.